KUNSTEN

KUNSTENs egen samling KUNSTEN er et museum for moderne kunst og samtidskunst. Det vil sige værker fra ca. år 1900 og frem. Museet ejer ca. 3500 malerier, skulpturer og andre kunstværker. 

KUNSTEN har blandt andet en større samling af den danske surrealisme med flere værker af Wilhelm Freddie, samt en meget unik samling af CoBrA-kunst med blandt andre Ejler Bille, Egill Jacobsen og Asger Jorn. Desuden kan man opleve 1960'ernes kunst med blandt andre Poul Gernes og en større samling af international Fluxus-kunst fra 1970'erne. Den helt nye internationale kunst er repræsenteret af blandt andet Jeppe Hein, Superflex og Tal R.


Museumsinspektør Stinna Toft Hald fortæller om projektet ArtLab efterår 2012 og forår 2013. Et projekt i samarbejde med Utzon Center, BMMK og Kulturaftale Nordjylland.


Bygningen

KUNSTEN er tegnet af den internationalt anerkendte arkitekt Alvar Aalto og i samarbejde med Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël. Det er den eneste bygning i Danmark og det eneste kunstmuseum i verden, der er tegnet af Alvar Aalto. Materialevalget er overalt udsøgt. De specielle lysforhold har medvirket til at gøre bygningen verdensberømt.

Bygningen blev indviet i 1972. Ud over udstillingsområdet har KUNSTEN blandt andet biograf, café, bibliotek, butik, to auditorier, et mødelokale samt værksted.

Se mere på KUNSTENs website - klik her